torsdag 25. desember 2008

Julen er her!

Julen, julen, julen den er her....og den er ganske stor og svær ;)

I går var det selveste julaften, stua var full av unge og gamle slektninger. Julemiddagen var  forsinket da de Nordnorske kokkene ikke var vant til hverken julepølse eller medisterkake til ribba - ei heller tenkte noen på surkålen. Det postitve var at barna var badet og ferdig pyntet, så var også bestemor. Mor i huset var dog som damen på den sketsjen på TV...ikke klar når gjestene kom! Det skal da også nevnes at gjestene kom 30-60 min før avtalen....og vips så ble den tette timeplanen min sendt rett vest! Så da ble det nesten ikke tid til å ønske de 2 gamle damene på 90 år velkommen...Og midt i kaoset kom jeg på at jeg hadde glemt å sette ut drikkevaren til kjøling...OG vi hadde heller ikke ved. I kaoset for å få surkålen varm, skrur undertegnede i tillegg på feil plate på ovnen og VIPS så har vi svidde poteter!!  Så hva gjør man da?

De gamle damene fikk raskt en klem. Onkel Bjørn ble sendt ut sammen med guttungen for å hente ved. Så var kl 17 og mannen i huset kom (ENDELIG) hjem. (Det var nå gjestene helst skulle ha kommet...not til meg selv - neste år sier vi fra at gjestene ikke er velkommen mer enn 5 min før invitasjonen). Det er når mannen går inn på kjøkkenet at man oppdager at man mangler både det ene og det andre. Onkel Bjørn må igjen trå til, og mannen min får (endelig) gjort nytte for seg han også. De svidde potetene er heldigvis bare noen få nederst og blir reddet i siste liten av mannen i huset. Surkålen, medisterkakene og pølsene blir omsider varme...klokka er nå 17:15....Og babyen trenger mat NÅ! Klokka blir 17:30 og endelig kan vi sette oss til bordet :o)

Det serveres en nyyydelig ribbe, med en fantastisk hjemmelaget saus til (som jeg har laget! ;o) ). Medisterkaker, pølser og surkål! Drikken er kjølet til passe temperatur, aquevitten er innen rekkevidde og gjestene er blide og fornøyde!

Julegaveåpningen gikk derimot knirkefritt og mor i huset husker nesten hva alle vi 4 har fått....Ja...rent bortsett fra at mannen min fikk gaven sin først i dag - rett og slett fordi jeg hadde glemt å finne den frem i alt kaoset.

DET BLE  JAGGU JUL ALIKEVEL ;o)